2 års jubileum – Tjabodagen!

2 års jubileum – Tjabodagen!

2 års- jubileum – Tjabo dagen!🎉😻

Idag är det 2 år sedan vi tog in och hjälpte vår första katt hos Hildas Tassebo i ny regi. Ja, ni läste rätt! 2 år har gått! Vad vi har hunnit med under dessa år 🤭 Så många katter som fått vår hjälp sedan den 22 mars 2022.

Den första katten var ingen mindre än katten Tjabo ❤️ Detta vill vi såklart fira genom att berätta Tjabos resa och därför har dagen också fått ett eget namn; Tjabodagen! Så låt oss berätta;

Tjabo var en sliten katt med mycket brister som kom till oss den 22 mars 2022. En stor hane som inte hade klarat sig länge till därute om inte upphittaren kontaktat oss. Han var också en så extremt mysig, social, go och fin katt som bara älskade när man satt inne hos honom. Ja där kunde man spendera långa dagar sittandes på golvet med honom i knäet och en film på mobilen. Sambon min, Victor, kom mer än gärna ner och satt hos Tjabo, de till och med sov ihop på golvet. De dagar jag, Amina- inte kunde vara på plats så var Victor där och tvättade ögat, rensade öron osv. Många underbara stunder hade vi ❤️ Tjabo hade mycket problem med öronen, hörselgångarna var väldigt trånga, brosk hade bildats och täppt igen mycket av dem, så ja, smutsiga var dem.. Blomkålsöron, ögat var dåligt på honom och han hade dåliga tänder. Det syntes att han hade gått ute i många många år. Men nu, nu äntligen var han inne i värmen på katthemmet och jag älskade honom från första stund! Tjabo var hos veterinären många vändor men sista stora besöket den 8/6 opererades han för entropion- inåtrullande ögonlock och öronen togs bort. Därefter var det en lång återhämtningstid som han mestadels spenderade hemma hos mig och Victor, så han skulle ha lugn och ro. Vi tvättade såren samtidigt som Tjabo så tålmodigt accepterade oss att få göra det och snällt ändå låg i vår famn. Och varje kväll, från första dagen, än idag ligger han uppe vid vårt ansikte när det är dags att sova❤️ Hans sår läktes och stygnen togs bort och vi valde att adoptera Tjabo, äntligen. Tjabo fick sitt föralltid hem hos oss och vi fick vår kärlek. Han är hemma. Varje dag som vi ser Tjabo här hemma hos oss så gläds vi åt att Hildas Tassebo tog emot honom och kämpade för honom! Att man inte gav upp trots hans flera år av hemlöshet som gav honom en sliten kropp. Trots att veterinären tyckte han kunde få somna in pga. han var hemlös och gammal och sliten. Det var en sliten kropp – Men som blev en frisk kropp. Ja, för idag, ja då busar han några rundor varje dag med alla sina nya kompisar. I sin hemlöshet och på katthemmet gick han inte alls ihop med andra katter. Så ja, trots det så älskar han att få leka och sova med sina kattkompisar, för han vet att han är hemma och får stanna❤️

Tjabo och min sambo Victor har verkligen funnit varandra och har bildat en fin vänskap och saknaden som kommer uppstå en dag, nån gång i framtiden, den dagen man aldrig vill behöva tänka på, den dagen går inte ens att sätta sig in i… Nu sitter jag här med tårar i ögonen och känner sådan tacksamhet gentemot Hildas Tassebo och såklart vår älskade Tjabo. Utan Hildas Tassebo hade Tjabo inte levt idag, denna friska och pigga fläkt som springer runt och leker, denna mysiga varma vän som sover på oss varje natt. Ja precis just han, den där Tjabo. En alldeles alldeles underbar vän som äntligen har fått finna sitt hem.

På grund av Tjabos alla veterinärbesök och operationer så valde vi på Hildas Tassebo att starta TjaboHjälpen! För alla insamlingar vi gör för veterinärvård, pengar i våra bössor osv går pengarna till TjaboHjälpen. Där kommer de katter vi får in till oss med lite mer skador och slitna kroppar få den vård de behöver för att få samma förutsättning och chans som Tjabo fick. Få gå från en sliten kropp till en stark kropp. Vi hoppas nu kunna fortsätta hjälpa dessa katter med lite mer vårdbehov med hjälp av just TjaboHjälpen! Än så länge har vi hjälpt väldigt många katter och det vill vi kunna fortsätta med .

Skulle vi kanske kunna hjälpa Tjabo att samla in en peng till TjaboHjälpen genom att ge en gåva? 🙌 Vill du vara med och hjälpa nästa vårdkrävande katt och hjälpa oss att fortsätta hjälpa genom TjaboHjälpen? Ge nästa slitna katt en chans att få byggas upp igen.

Swisha ditt bidrag till 123 140 25 44 och skriv ”TjaboHjälpen”.

Det går också utmärkt att bli månadsgivare till Tjabohjälpen. Skicka ett mejl till info@hildastassebo.se om att du vill bli månadsgivare och välj valfri summa. Swisha sen ditt bidrag till 123 140 25 44 och kommentera som månadsgivare.

Kom ihåg att inget bidrag är för litet, alla vill vi mot samma mål❤️🐈