Bli stödhem

Home / Stöd oss / Bli stödhem

Vi har ofta behov av att tillfälligt kunna placera katter utanför katthemmet. Det gäller främst katter i konvalescens, dvs. de som är i behov av vård och/eller rehabilitering, och dräktiga honor och honor med kattungar. Katter som vistats länge hos oss kan även behöva miljöombyte och skygga katter är alltid i behov av ytterligare socialisering.
Det händer också att vi får larm om katter som behöver tas in med kort varsel och ibland inte kan vänta tills det finns en ledig plats på katthemmet.

Dessa katter placeras hemma hos privatpersoner som då fungerar som ett stödhem. För honor som är dräktiga är det t.ex. väldigt viktigt att de får lugn och ro. Det är också viktigt att man ger kattungarna den omsorg och närkontakt som krävs för att de skall växa upp och bli trevliga, trygga och sociala katter.
Tiden för att ha en katt placerad hemma hos sig varierar i längd. I vissa situationer kan vi behöva ett akut stödhem omgående i några dagar eller någon vecka eller längre.

Funderar ni kanske på att skaffa katt, men inte riktigt vet hur det är att vara kattägare? Kanske är detta är ett bra tillfälle att prova på hur vardagen ser ut med en katt i hemmet. Att vara stödhem är innebär att katten stannar hos er tillfälligt, och ibland väljer stödhemmet själva att adoptera katten.

Bli stödhem
Låter detta intressant? Har ni möjlighet att öppna ert hem för en hemlös katt? Vi är alltid i behov av fler stödhem! Mat och kattsand ombesörjs av katthemmet. Vi står också för veterinärvårdskostnader såsom vaccinering, kastrering, id-märkning, avmaskning och ev. övriga kostnader som kan uppstå. God daglig omvårdnad, kel och mys är det vi och katterna önskar av er i utbyte.
Det är väldigt roligt och lärorikt att vara stödhem och när katten så småningom omplaceras till sitt egna hem kan ni känna er stolta över att ha gjort en stor insats för katten!

Mejla oss på info@hildastassebo.se eller använd formuläret nedan för frågor eller mer information om bl.a. vilka regler och krav vi ställer på våra stödhem.